Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 18:15 - Събудете се, българи!
Автор: apoptygma Категория: Политика   
Прочетен: 2272 Коментари: 3 Гласове:
3



Относно станалите актуални през последните години , и яростно защитаваните от различни съмнителни организации , права на малцинствата в Република България, е логично да се зададе следният въпрос : Докога правата на циганското малцинство ще бъдат от приоритетно значение за всички държавни институции, както и за безбройните неправителствени организации, като правата на българските граждани ще се свеждат единствено и само до техните задължения? Защото точно тези институции и организации би трябвало да са на ясно, че е дискриминационна практика  толерирането на част от населението, в случая циганското малцинство, което да се ползва с привилегии, често в противоречие със законите на Република България. Противозаконно е: -          Да не се плаща електричество, вода и други битови консумативи, като сметките за тях се разпределят между останалата част на населението. -          Да се строят сгради без разрешение на съответните органи и без притежание на земята,  върху която се строи. -          Да не се работи, да не се плащат никакви данъци, но доживотно да се получават социални помощи. -          Да не се плаща здравна осигуровка, но да се ползва медицинска помощ с ПРЕДИМСТВО. -          Да не се носи наказателна отговорност, за извършване на леки и тежки криминални престъпления.  

               Омръзнало ми е от псевдо-демократи, псевдо-либерали, псевдо-хуманисти и псевдо-правозащитници, които, дори не е ясно, чии интереси и права защитават. Значи, ако кажеш, че циганинът е мързелив търтей и живее на гърба на останалите, това е вече "расова дискриминация", "нетолерантност" и "грубо нарушаване на човешките права". Брей! Колко удобно.

  -          Циганите не плащат ток, вода, смет – плащаме ги ние, обикновените данъкоплатци. -          Те струпват колибите си безразборно, противозаконно – ние плащаме. -          Те превръщат за кратко време всичко около гетата си на сметище – ние плащаме. -          Те се разхождат с каруците си по централните части на градовете ни – ние плащаме. -          Те раждат децата си на 11-годишна възраст – ние плащаме за тях, за внуците и за правнуците им, защото те не желаят да работят. -          Те не желаят да учат, вместо това обучават децата си да просят, да крадат, да бъдат престъпници. -          Те продават децата си, които ние сме отгледали с нашите данъци, защото децата са просто бизнес, според техните „културни” особености. -          Те ни убиват, малтретират, изнасилват, обират......... защото са.... гладни? -          Остават безнаказани, защото са..........дискриминирано малцинство? -          Или защото някой има интерес от това?!?   Расизъм, дискриминация и нетолерантност е, когато за една група от българското население законите на Държавата не важат и те се ползват единствено и само с привилегии. А за нас остават задълженията. Да плащаме и да ни убиват безнаказано.   Събудете се, българи!



Гласувай:
3



1. armorica - Остро и право в десетката!
14.10.2010 18:31
Особено последният абзац!
Познавам и цивилизовани цигани, - те работят, живеят сред българи, поддържат жилищата си чисти и децата им учат. Но такива цигани засега са много малко.
цитирай
2. apoptygma - @ armorica И аз съм чувал за такива цигани
14.10.2010 18:46
И ми звучи, като мита за НЛО. Но да приемем, че е така - нямам нищо против. Обаче да се плаща сметката за цялото останало неграмотно, необразовано, мързеливо и дивашко стадо - не, благодаря! А при отказ "да се плаща сметката" да бъдеш обявен за "расист" и какви ли не още глупости....мисля надминава границите дори и на висшия цинизъм. А, в крайна сметка, чия е отговорността, за да живеят циганите "като българите" - чисто, децата им да ходят на училище и т.н.??? Наша??? Поради защо?!?!?
цитирай
3. armorica - Не искам и аз да плащам
14.10.2010 19:40
Да, и отговорността за това не е наша като на отделни хора, а е на държавата. Но за съжаление държавата няма лице, за да й го казваме това в лицето всеки ден и всяка минута, докато положението не се промени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apoptygma
Категория: Политика
Прочетен: 43432
Постинги: 7
Коментари: 28
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930